Wolkbreuk velt sportvloer Cortina: kom jij ons helpen uitbreken?

2020 was een rampjaar voor buurtcentrum Cortina: na een hevig onweer en wolkbreuk in augustus raakte de houten sportvloer van de sporthal van het buurtcentrum onherstelbaar beschadigd. De sportvloer vervangen is de enige optie. Het leggen van de nieuwe parket besteden we uit. Maar het uitbreken van de oude vloer moeten we zelf doen. Het werk is simpel: de vloer verzagen in delen van +/- 1 m² en deze vloerdelen op paletten stapelen.

Oppervlakte van de zaal: +/- 530 m³.
Dat maakt dat er 1000 meter gezaagd moet worden en 530 vloerdelen gestapeld moeten worden.

Je kan ons hierbij helpen op volgende manieren:

  • Eigenaar van een cirkelzaag? Heb je een cirkelzaag waarvan je het zaagblad in hoogte kan verstellen? Mogen we deze gebruiken? Dat is helpen, maar dan vanaf de zijlijn.
  • Handig met een cirkelzaag? Je gaat de oude parket te lijf met een cirkelzaag. Je krijgt de kans om je persoonlijk record ‘Houtbaantjes trekken in de sporthal’ scherper te stellen.
  • Niet super handig maar wel een beetje sterk? Al gehoord van ‘Plaatheffen’? Ontdek of dit jouw nieuwe hobby wordt na de lockdown. De doorwinterde gewichtheffer haalt er z’n neus voor op maar jij ben ongetwijfeld fan.
  • Meer van het zorgzame type? Kinesisten en verplegers hebben we hopelijk niet nodig. Maar onze zagers en heffers rekenen op een gepast dopingpreparaat. Een drankje op tijd en stond of een kleine hap… iemand moet het tot in de sporthal brengen.

Praktische info

We breken de sportvloer uit op vrijdag, zaterdag en zondag in het weekend van 27, 28 en 29 november.

Omwille van de coronamaatregelen werken we in kleine ploegjes en houden we afstand van elkaar. Het mondmasker is nooit ver weg. Supporters zijn niet welkom. Daarom is het belangrijk dat we weten wie er wanneer kan komen helpen.

We werken in shiften van 2 uur:

  • Vrijdag 27 november: 18–20u, 20–22u
  • Zaterdag 28 november: 10–12u, 12–14u, 14–16u, 16–18u, 18–20u
  • Zondag 29 november: 10–12u, 12–14u, 14–16u

Help ons!

Zin om een handje toe te steken of een cirkelzaag in de aanbieding? Stuur een mail naar johan@buurtcentrumcortina.be of bel 0472 29 06 66 en laat weten wat je wil doen en wanneer.