Denk mee na over de toekomst van het Stuivenbergziekenhuis

Stuivenbergziekenhuis

Het AZ Stuivenberg verhuist in 2020 naar de kop van Spoor Noord. Tegen die tijd wil de stad Antwerpen een heldere toekomstvisie ontwikkelen voor deze site met een waardevolle geschiedenis.

AG Vespa (stad Antwerpen) zet met steun van het Vlaamse Stedenbeleid een onderzoek op naar een nieuwe invulling voor het ‘Stuivenberggasthuis’.  Een team rond architectenbureau Stramien voert deze studie uit en wil daar graag zoveel mogelijk mensen en organisaties bij betrekken. Ze leggen daarvoor in september 2018 tal van contacten.

Ze zijn dan ook erg benieuwd naar de kijk of mening van de organisaties en bewoners van de wijk. In eerste fase doen ze een bevraging bij de lokale organisaties. In tweede fase betrekken ze de individuele bewoners.

Het wijkcomité engageert zich om mee te denken over de nieuwe invulling. Heb je ideeën, vragen of opmerkingen over de nieuwe invulling van de site? Aarzel dan niet om ons daarover te contacteren, we nemen je mening graag mee in het traject!

Stramien logo

Vragen, opmerkingen of ideeën?

wijkcomite@willibrordus.be

Meer info

www.stramien.be

3 Reactie's
 • Iman El Haddaoui
  Geplaatst op 19:24h, 03 september Beantwoorden

  Groen! Een park misschien? Speelplein?

 • Nathalie Raemaekers
  Geplaatst op 20:56h, 03 september Beantwoorden

  Een goed bewaakte ondergrondse parkeergarage, gesloten fietsenstalling, groene speelruimte, panden voor lokale startende ondernemers, lokaaltjes om te huren voor familiefeesten met keuken, leuke bistro, broodjeszaak, stadstuintjes?

 • Michelle Suykerbuyk
  Geplaatst op 07:59h, 04 september Beantwoorden

  Er is nood aan een Aldi , aan een muziekschool/tekenschool, een speeltuin, groen rustpunt met zitbanken voor iedereen, Een postpunt , misschien een sportzaal of danszaal , biljarttafels . Alles om deze buurt leefbaar te maken voor de bewoners. Zeker geen nieuwe woningen!!!!

Geef een reactie