Ben jij de basketbalkoning van het plein?

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s van het slot tornooi

Wist je dat Antwerpen in juni de basketbalhoofdstad van de wereld is? Ja, zeker!

In de schaduw van de majestueuze kathedraal van Antwerpen zullen de beste 20 mannen- en vrouwenteams ter wereld – waaronder de Belgian 3×3 Lions, de Belgian 3×3 Cats en titelverdedigers Verenigde Staten en China – het van 21 tot en met 26 juni tegen elkaar opnemen in de Crelan FIBA 3×3 World Cup.

Antwerpen is al langer gekend om zijn pleintjesbasket EN zijn talenten die je dagdagelijks kan terugvinden op de pleinen in hun buurt!  Vanaf het voorjaar dompelen we heel Antwerpen reeds onder in de unieke, toegankelijke urban sfeer van 3×3 basketbal en dagen we de Antwerpse jeugd uit om deze sport zelf te beleven!
In april, mei en juni leven we samen richting het event d.m.v. buurtinitiaties en –tornooien doorheen de stad, waarbij we tijdens het WK 3×3 samen met Vlaanderen, basketbal Vlaanderen, de stad Antwerpen en organisator Sportizon/Golazo een Vlaams kampioenschap waarvoor je je kan kwalificeren op jouw buurttornooi en je kan ook een eigen Wilson streetbasketbal winnen!

We komen ook naar jouw buurt:
Kerkstraat/Willibrordusplein mei 2022

Gratis oefenmomenten op 4/05, 11/05 en 18/05 tussen 14u en 16u.
Gratis toernooi op 25/05, inschrijven om 13u, spelen vanaf 14u.

Ben jij die basketbalkoning van het plein of de nog-niet-basketter met heel veel zin om dit te proberen? Iedereen is welkom!
Meer info?  neem een kijkje op https://www.sportstad.be/Buurtsport/bekijk/code/BUOB202205 voor de oefenmomentenToernooi: https://www.sportstad.be/Buurtsport/bekijk/code/BUOB202206

Meer info over het WK 3×3? Kijk dan op https://www.fiba.basketball/nl/3x3WorldCup/2022.