Bestuur

In 1993 werd het wijkcomité Willibrordus opgericht met het doel om alle inwoners uit de wijk samen te brengen. Voor de inwoners van Willibrordus willen we een platform zijn om gehoord te worden. We zijn dan ook de spreekbuis tussen wijkbewoners en de stad Antwerpen. Dat doen we het hele jaar door met verschillende evenementen. Denk maar aan Kerkstraat Plage, het Warm Winters Wijkfeest en Tango aan de Kerk.

 

Buurtcentrum Cortina speelt daarin een cruciale rol. Hier vergaderen we met alle inwoners. We vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen in de beslissingen van het wijkcomité. Willibrordus is een hippe, trendy en jonge wijk waar we graag ons steentje aan bijdragen!

bestuur

Wijkcomité Willibrordus vzw
Kerkstraat 66 – 68
2060 Antwerpen

wijkcomite@willibrordus.be

Paul De Vroey

bestuur
Erevoorzitter

“Vaak hoor je de uitspraak: “kan kunst de wereld redden?” Misschien niet de hele wereld maar wel mijn wijk. In 2000 werd het prachtig mozaïekentapijt gelegd voor de Sint-Willibrorduskerk. De buurt heeft moeten strijden voor dat plein. Het bracht ons allemaal dichter bij elkaar. Voor mij heeft kunst de wijk gered.”

Wies Meeusen

bestuur
Voorzitter

“In mijn wijk zijn er ongelofelijk veel fijne, enthousiaste en getalenteerde mensen die we met het wijkcomité samen willen brengen. Nieuwe gezichten op één van onze evenementen maakt m’n dag meteen goed!”

Johan Robyns

bestuur
Secretaris

Aan de toog van De Kroon ontstonden al veel ideeën. De meesten haalden het niet maar ‘Kerkstraat Plage’, basketbalclub Willibies’ en ‘Buurtcentrum Cortina’ vormen nu de ruggegraat van de wijk. Voor, door en met de bewoners van de wijk. Dat bewoners het verschil kunnen maken tonen we in Willibrordus.

Frederik Picard

bestuur
Verantwoordelijke communicatie & vrijwilligers

“Een positieve sfeer in de stad creëren, begint bij jezelf en werkt besmettelijk. Probeer het maar eens!”

Gaby Verschueren

bestuur
Penningmeester

“De wijk is net als een groot dorp. Je kan iedereen uit de buurt leren kennen! Als ik in de rustige straatjes rondwandel van Willibrordus voel ik me echt thuis.”

Dominique Vandecasteele

bestuur

“Door al de projecten van het wijkcomité kom je met iedereen uit de buurt in contact. Willibrordus is de gezelligste wijk van heel Antwerpen!”

Els Hofkens

bestuur

“Wij gaan 100% voor een aangename buurt. Tijdens Kerkstraat Plage ben ik helemaal in mijn nopjes. Zoveel mensen die samen komen en genieten van de buurt. Daar doe ik het voor! “

Farah Okka

bestuur

“Als jongste bestuurslid zorg ik ervoor dat alle leden op de hoogte blijven van de recentste hypes en trends. Op evenementen zoals Kerkstraat Plage en de wijkquiz brengen we de hele buurt samen! Ik vind het belangrijk dat iedereen uit de wijk zich verbonden voelt met elkaar.”

Greetje Hermans

Greetje Hermans bestuur wijkcomité willibrordus

“Het wijkcomité van Willibrordus is door en voor de inwoners van de wijk. Voor mij is het belangrijk dat iedereen in de wijk zich hier welkom voelt!”

Wouter Gehre

bestuur

“Er gebeurt enorm veel in deze wijk, het dorp in de stad zoals het ook genoemd wordt, wat het samenleven zoveel leuker en aangenaam maakt. Daar een klein beetje toe bijdragen, via het wijkcomité of met de basketbalclub Willibies, geeft een goed gevoel.”

Koen Lehembre

Koen Lehembre bestuur wijkcomité willibrordus

“Willibrorduswijk, een dorp in de stad.”

Charlotte Van Doren

bestuur

“Op een mum van tijd is deze wijk voor mij uitgegroeid tot een nieuwe haven, en zijn de even enthousiaste, warme als geëngageerde bewoners ervan mijn tweede familie geworden. Als ik hier rondkijk, weet ik dat er nog hoop is voor de wereld.”

Tine De Groote

bestuur

“15 jaar lang woonde ik voor mijn werk in verschillende landen. Ik zocht een plek in Antwerpen om in contact te blijven met verschillende culturen. De diversiteit in de Willibrorduswijk was daarvoor de perfecte buurt.”