//// PROGRAMMA ////

>>> VRIJDAG 26/07 <<<

VR 26/7 | 18u | BUURTRESTO

Elke dag kan je vanaf 18u genieten van dagverse gerechten in ons buurtrestaurant.

Het menu wordt binnenkort bekend gemaakt, en vanaf dan kan je ook je tafel reserveren.

VR 26/7 | 20.30u | FRANKIE FAME

Frankie Fame is een Belgische popartiest die verschillende muzikale genres combineert tot een rijke, herkenbare sound. Met zijn natuurlijke gevoel voor melodie en ritme verweeft Frankie moeiteloos futuristische en nostalgische elementen in zijn muziek. Zijn debuutsingles “Space Love” en “Mellow Jitter” kregen meteen lovende recensies en veel airplay op onder andere Radio 1.

Frankie’s live-optredens zijn energiek en meeslepend, waarbij hij zijn publiek weet te betoveren met zijn speelse en oprechte aanpak. Zijn passie voor muziek en dynamische performance maken elke show een unieke ervaring. Na het succes van zijn debuutalbum in 2021, komt Frankie Fame nu terug met zijn nieuwe album “Frame” dat een volwassen en oprechte popsound biedt. In samenwerking met producer Willem Ardui en audio engineer Tobie Speleman, verkent hij nieuwe muzikale grenzen.

VR 26/7 | 22u | KIDS WITH BUNS

Kids With Buns is een indie popduo bestaande uit Marie Van Uytvanck en Amber Piddington. Hun melancholische slaapkamerpop met thema’s als liefde en zelfontdekking vond snel zijn weg naar een breed publiek. Singles zoals “1712” en “Bad Grades” brachten hen tot de halve finales van Humo’s Rock Rally en de winst van Studio Brussel’s De Nieuwe Lichting in 2021. Hun debuut-EP Waiting Room werd gepresenteerd tijdens twee uitverkochte shows in Ancienne Belgique. Ze speelden ondertussen op grote festivals zoals Pukkelpop en het Duitse Reeperbahn Festival.

In oktober 2023 brachten ze hun debuutalbum Out of Place uit, waarin ze een intiem indie rock geluid laten horen geïnspireerd door artiesten als Nick Drake en Girl in Red. De melancholische melodieën en diepe stem van Marie, gecombineerd met Ambers melodische gitaarspel, creëren een unieke sfeer van ‘sad bangers’. Hun muziek raakt een snaar bij jongeren, getuige de vele verhalen van fans die steun vinden in hun songs. Kids With Buns erkent de intensiteit van de tienerjaren en biedt een authentieke stem aan iedereen die zich ooit ‘out of place’ heeft gevoeld.

>>> ZATERDAG 27/7 <<<

ZA 27/7 | 12u | ROMMELMARKT

Geen Kerkstraat Plage zonder rommelmarkt! Kom op zaterdag tussen 12u en 18u gezellig kuieren tussen de verschillende kraampjes. Wie weet kan je wel een koopje doen, iets moois op de kop tikken of ga je naar huis met echte vintage…

Wil je zelf op de rommelmarkt staan? Dat kan! Neem daarbij volgende regels in acht:

  • Alle particuliere verkopers zijn welkom, handelaars niet
  • Je mag geen eten of drinken verkopen
  • Kinderen kunnen een gratis stand van 2 meter krijgen waar ze hun eigen speelgoed mogen verkopen
  • Je kan tafels en stoelen huren die je afhaalt op en terugbrengt naar het centrale verzamelpunt
Kerkstraat Plage kinderanimatie

ZA 27/7 | 12-18u | KINDERPRET MET COOLE KIDS MOVES

Wil jij jezelf eens laten gaan in de coolste dansmoves? Je lichaam van top tot teen bewegen op de leukste muziek? Coole moves leren die je op elk verjaardagsfeestje kan dansen? Dan is één van onze twee gratis dansworkshops op het Willibrordusplein écht iets voor jou! We kijken er naar uit jullie te laten shaken tijdens de allerleukste dansles van het weekend!

  • 14u: Coole moves voor mini kids 4-6 jaar met dansA!pen
  • 15u: Coole moves voor coole kids 6-10 jaar met dansA!pen

Daarnaast kan je doorlopend genieten van tal van kinderattracties: springkasteel, schmink… Neem je kinderen dus mee en laat hen mee genieten van een hele middag kinderpret!

ZA 27/7 | 18u | BUURTRESTO

Elke dag kan je vanaf 18u genieten van dagverse gerechten in ons buurtrestaurant.

Het menu wordt binnenkort bekend gemaakt, en vanaf dan kan je ook je tafel reserveren.

Slongs

ZA 27/7 | 20u | JACKSON JEFFREY JACKSON featuring SLONGS

Jackson Jeffrey Jackson is een 7-koppige Hobokense funkband, sterk beïnvloed door de funk en latin sounds uit de jaren ’70. Ze staan garant voor een spetterende live ervaring en hoogstaand muzikaal vakmanschap, waarin eigen werk aan bod komt alsook eigenzinnige interpretaties van diverse oldschool funk classics. De band bestaat uit de rasmuzikanten Peter Seghers (guitar/lead vocals), Raf Stroobants (Hammond/piano), Koen Van Ostaeyen (bass, backing vocals), Joeri Wens (percussion) Iwan Cotton (trompet), Ben Dams (sax) en Luc Bas (drums).

Speciaal voor Kerkstraat Plage nemen ze de fantastische Slongs mee, die het plein zaterdagavond nog meer in de funkfik zal steken!

ZA 27/7 | 21.30u | PIERRE ELITAIR

Pierre Elitair is een waar Antwerps icoon en staat al vier decennia bekend om zijn energieke en authentieke dj-sets. Van underground tot festival, café tot club, huwelijk tot rave – Pierre heeft overal gespeeld en blijft trouw aan zijn roots door uitsluitend met zijn uitgebreide collectie sixties, seventies en eighties singeltjes te draaien. Mis zijn opzwepende optreden niet!

ZA 27/7 | 23.30u | DISCOBAAR A MOEDER

Discobaar A Moeder en Kerkstraat Plage: dat is het perfecte huwelijk. De Ras en de Schele kennen als wijkbewoners ons festival als de beste en zetten ons plein al meermaals in lichterlaaie, zelfs toen een zondvloed het festival dreigde weg te spoelen. “Mixen kunnen wij ni fixen maar feesten gade gelak de beesten”: wees daar maar zeker van!

Wat in 2002 begon als een cafégrap van twee bevriende vinylfreaks, is ondertussen uitgegroeid tot optredens in de grootste sportpaleizen en festivals zoals Tomorrowland en Night of The Proms. Met hun platenbakken vol 45-toeren plaatjes negeren ze alle DJ-regels. In plaats daarvan zingen ze zelf mee en spelen ze wat het publiek wil horen, wat resulteert in een massa die altijd danst. Discobaar A Moeder krijgt zelfs de meest introverte zielen uit hun cocon, zonder een enkele muziekstijl te vermijden. Bereid je voor op een onvergetelijk feest wanneer je hoort: “Assekik zeg discobaar zegde golle a moeder, DISCOBAAAAAAR… A MOEDER!”

>>> ZONDAG 28/07 <<<

ZO 28/7 | 11u | BRUNCH

Op zondag kan je tussen 11u en 13u komen genieten van al wat lekker is en wat zowel voor ontbijt als lunch kan doorgaan. Zin in iets zoet? Dan zijn onze koffiekoeken perfect voor jou. Wie iets anders wil, kan aanschuiven aan ons buffet voor pistolets, een eitje of iets hartigs. Nog niet goed wakker? Er is koffie en thee genoeg!

ZO 28/7 | 14.30u | DJ ZAKI

Zaki, geboren in Gent als Jackie Dewaele, is een icoon in de Vlaamse muziek- en televisiewereld. Hij begon zijn carrière als DJ in de jaren ’60 en werd snel een pionier in de pop- en rockmuziek op de radio. Met zijn kenmerkende mix van dansbare pop, rock en soul veroverde hij de Vlaamse clubs en dancings. Samen met Mike Verdrengh vormde hij de eerste drive-in show van België, de Mike en Zaki Show, waarmee ze tien jaar lang hoge toppen scheerden. Ook op televisie was Zaki al snel een bekende naam, met programma’s als Tienerklanken en verschillende kinderprogramma’s bij de VRT. Later presenteerde hij shows zoals Cijfers en Letters, Lingo en de talkshow Zaki, en produceerde hij het muziekprogramma Rock Rapport.

Daarnaast is hij de trotse vader van twee zoons die wereldsucces kennen met hun groep Soulwax en als 2manyDJ’s. Sinds 2004 is hij opnieuw actief als DJ en draait hij muziek van de afgelopen 1000 jaar. Op onze 20ste editie mag Zaki dan ook niet ontbreken!

ZO 28/7 | 14.30u – 18u | KINDERPRET MET WATERGLIJBAAN

Kerkstraat Plage zonder waterglijbaan: dat kan niet! Op zondagnamiddag kunnen kinderen zich opnieuw uitleven op onze gigaglijbaan. Neem je zwemgerief en handdoek mee, want het wordt een natte bedoening… Daarnaast kunnen kinderen die namiddag ook altijd terecht op ons springkasteel. Kinderpret verzekerd dus!

ZO 28/7 | 18u | BUURTRESTO

Elke dag kan je vanaf 18u genieten van dagverse gerechten in ons buurtrestaurant.

Het menu wordt binnenkort bekend gemaakt, en vanaf dan kan je ook je tafel reserveren.

ZO 28/7 | 20u | JEAN & LES FLAMANDS

Jean & Les Flamands brengen het verhaal van Jean, die in zijn strijd tegen de commerciële muziekindustrie op zoek ging naar een authentieke boysband. Na een lange zoektocht vond hij vijf jongens die perfect voldeden aan zijn profiel en ondergingen ze een drastische transformatie. Zo ontstond Jean & Les Flamands, een band die Vlaamse en Nederlandse klassiekers speelt en het publiek wil herintroduceren aan hun eigen muzikale erfgoed.

Met een sterke muzikale set en een missie om het volk weer hun eigen mooie liedjes te leren zingen, trotseren Jean & Les Flamands de uitdagingen van de muziekbusiness. Jean leeft al jaren ondergedoken, maar zijn invloed blijft sterk via gele briefkaarten met instructies en playlists die hij aan de band stuurt. Jean & Les Flamands brengen eerlijke muziek, recht uit het hart, en willen het collectieve muzikale geheugen nieuw leven inblazen.

//// PRAKTISCH ////

FOOD & DRINKS

sfeerbeeld_kerkstraatplage

Kerkstraat Plage is een cashless festival, slechts aan één kassa kan je cash betalen. Voor de rest kan je met je bankkaart of online betalen. Op Kerkstraat Plage kan je naast het eten in het buurtrestaurant ook genieten van hamburgers, hotdogs, chips en ijsjes. Je kan daarvoor doorlopend terecht in een aparte eetstand op het plein.

In onze bar en restaurant maken we gebruik van herbruikbare bekers waarvoor je een waarborg betaalt. Die krijg je terug als je je beker inwisselt. Je mag die uiteraard ook altijd doneren, we zijn immers nog steeds een gratis festival!

SPONSORS

Kerkstraat Plage 2024 sponsors

Kerkstraat Plage is al 20 edities een gratis stadsfestival volledig gedragen door zo’n 200 vrijwilligers. Zonder hen is er geen Plage. Maar ook geen Kerkstraat Plage zonder onze sponsors! Big shout out naar District Antwerpen, Albert Heijn, Brouwerij Haacht, Drankencentrale Etn. Verschueren en Reputations!

WORD VRIJWILLIGER!

Vrijwilligers wijkcomité

Wil je helpen als vrijwilliger? Vul dan het formulier in! Geef aan welke dagen en uren je wil helpen en welke taak je graag zou doen. Spoor ook je vrienden aan, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd! We bevestigen je inschrijving zo snel mogelijk.

>>> Hoe hier geraken? <<<

Met de fiets

De beste manier om naar Kerkstraat Plage te komen is met de fiets. We voorzien een ruime fietsenparking waar je je fiets in kwijt kan. Je kan ook kiezen om met een Velo’ke te komen. We hebben 2 velo-stations vlakbij: op de hoek van de Kerkstraat en de Huybrechtsstraat, en in de Pastorijstraat (achter de kerk). Het station in de Pastorijstraat is op zaterdag gesloten omwille van de rommelmarkt.

Met het openbaar vervoer

Tot halte Kerkstraat: tram 24 en bus 410, 415, 416, 417, 418, 427 en 429

Tot halte Sint-Willibrorduskerk: bus 23

Bereken zelf je reisweg met de routeplanner van De Lijn.

Met de auto

We raden af om met de auto te komen. Indien je toch je auto ergens wil achterlaten kan dit in de Q-parking op het Astridplein.

>>> Was jij er bij? <<<

Kerkstraat Plage is al meer dan twintig jaar een initiatief van vzw Wijkcomité Willibrordus. In de zomer van 2002 stond tijdens de zomer van Antwerpen de kermismolen “Manège d’Andréa” op het Willibrordusplein in de Kerkstraat. Buurtbewoners organiseerden daarrond een tijdelijk buurtrestaurant. Hieruit ontstond het festival.

Kerkstraat Plage is ondertussen een begrip geworden, waardoor het gratis driedaags festival ook ver buiten deze verjongde en trendy wijk, over de districtsgrenzen heen, is gekend. Het festival wordt volledig gedragen door een uitzinnig team van vrijwilligers!