Scherven brengen geluk

15 | Regent Regenboog

Scherven brengen geluk - mozaiektegel web_15

Regenstraat 7

Mozaïektegel 65 geeft de officiële naamverklaring voor de Regentstraat. Deze tegel refereert naar de alternatieve verklaring. Die is te zoeken bij het wijkgezondheidscentrum de Regent (Regenstraat 1). De regent heeft veel patiënten van diverse origine. Die zijn vaak het Nederlands niet of zeer beperkt machtig en hebben geen affiniteit met het woord “regent” in zijn klassieke betekenis. Velen hebben dan ook moeite om de naam van de straat en het centrum te onthouden. Volgend ezelsbruggetje kan hen daarbij helpen: wie hier woont is wel vertrouwd met regen. Als je regent uitspreekt zoals in “Het regent.” krijgt het een betekenis die wel blijft hangen bij de meeste mensen.

 

Wijkgezondheidscentrum de Regent werd in 2008 opgericht in de Regentstraat. Vandaag telt het centrum zo’n 2.700 patiënten. Het huidige gebouw is te klein geworden. Het centrum zal uitbreiden naar onder meer het perceel ter hoogte van nr.3.

 

De mozaïek is een afbeelding van een regenboog, een verwijzing naar regen, de alternatieve naamverklaring voor Regentstraat. De kleuren van de regenboog verwijzen naar de diversiteit van de patiënten van wijkgezondheidscentrum de regent.

15_regent_foto_1
15_regent_foto3